Dobio kuću s bazenom na Krku i više od 600 tisuća kuna mita

Izlaze na vidjelo novi detalji oko jučerašnjeg uhićenja bivšeg direktora zagrebačkih Gradskih groblja Patrika Šegote i njegove sestre Tamare, koje se sumnjiči zbog pomaganja i primanja mita u gospodarskom poslovanju.

Rijetko što je u poslovanju zagrebačke Gradske uprave i Holdinga bilo čisto posljednjih godina, a iako je donedavna skupštinska oporba neprestano upozoravala javnost i prijavljivala mutne poslove glavnih likova iz redova lokalne vlasti, tek se nakon smrti Milana Bandića počelo raspetljavati golemo korupcijsko klupko. Svatko je radio što je htio, a među njima je, prema tvrdnjama istražitelja, bio i 45-godišnji Riječanin Patrik Šegota.

Istražitelji su utvrdili da je Šegota kao voditelj podružnice Gradskih groblja sada pokojnom poduzetniku iz Sesveta Nenadu Bukovcu namjestio poslove obnove Mirogoja, na Markovu polju te u Kašini. Vrijednost dogovorenih poslova bila je oko 4 milijuna kuna, od čega je naplaćeno gotovo 3 milijuna kuna. Šegota je za sređeni posao dobio mito od 673 tisuće kuna, i to putem isplata u korist društva iz Osijeka, koje je u vlasništvu njegove 49-godišnje sestre Tamare.

Tu muljažama, nažalost, nije kraj. Šegotu se sumnjiči da je tijekom kolovoza i rujna 2020. godine inicirao pokretanje postupka za dodjelu zemljišta za postavljanje četiri montažna objekata za prodaju cvijeća i cvjetnih aranžmana, svijeća i suvenira na novoizgrađenom parkiralištu uz groblje Mirogoj. Natječaj je, kao i većina poslova u to vrijeme u Zagrebu, bio namješten, također za Bukovca. On mu je, pak, zauzvrat izgradio obiteljsku kuću s bazenom u Njivicama na otoku Krku – i to potpuno besplatno.

K.B.