Dječaku zbog incidenta na letu iz Zadra, Ryanair isplatio 10 tisuća eura odštete

Stefan Kokić imao je 11 godina kada je zrakoplov u kojem je bio s roditeljima bio prisiljen prisilno sletjeti, što je bilo iskušenje zbog kojeg je patio od noćnih mora i glavobolja.

Ryanairu je naređeno da dječaku plati 8,5 tisuća funti ili 10 tisuća eura nakon što je doživio "zastrašujuće iskustvo" tijekom leta iz Irske u Hrvatsku, zbog čega je imao i noćne more, prenosi Mirror.

Stefan Kokić, koji sada ima 17, a tada je imao 11 godina, bio je na letu iz Dublina za Zračnu luku Zadar u srpnju 2018., kada je u zrakoplovu iznenada pao tlak u kabini.

Zrakoplov je zbog hitnog slijetanja skrenuo u zračnu luku Frankfurt Hahn prije nego što su Stefan i njegovi roditelji konačno nastavili put prema svom odredištu.

Stefanu su naknadno dijagnosticirane glavobolje, kao i posttraumatski sindrom koji je posljedica incidenta.

- Stefanu je ovo nesumnjivo bilo zastrašujuće iskušenje - izjavio je odvjetnik tinejdžera Ciaran Mandal na sudu u ponedjeljak.

Stefanova obitelj čitavo je vrijeme tvrdila da je pretrpio emocionalnu uznemirenost kao rezultat ovog incidenta, ali da se dobro nosio s tim iskustvom. Tinejdžer, koji živi u Kildareu u Irskoj, tužio je Ryanaira preko svoje majke.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Novi incident u zrakoplovu Ryanaira, pitali smo ih za komentar i misle li uložiti više u sigurnost?
Novi incident izbio je na letu Ryanaira s Malte za londonsku zračnu luku Stansted jer su putnici bili prisiljeni razdvojiti dvojicu muškaraca koji su se potukli oko sjedala. Prije samo 10 dana dogodio se sličan incident u Zadru, gdje su vidno drogiranog Britanca morali izbaciti s leta iste kompanije…
Pomahnitali Britanac nakon kaosa u zrakoplovu napao i policajce - Odveden je u zadarsku bolnicu
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 27-godišnji državljanin Velike Britanije je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi Policijski službenici Policijske uprave…