Dizalica uklonila jahtu koja se nasukala na Krku - Vlasnik osuđeni slovenski bogataš

KRK - Završena je operacija izvlačenja jahte koja se u Hrvatskoj nasukala u subotu, a 24ur sada piše da se radi o jahti u vlasništvu slovenskog bogataša Tomaža Ročnika. Nije poznato zašto se brod nasukao na stjenovitu obalu Krka. Kako je prethodno pisao Morski HR, ozlijeđenih nije bilo.

Jahta Tomy nasukala se u subotu navečer u blizini marine Punat na otoku Krku. Na brodu dugom 11,6 metara bilo je šest osoba, svi slovenski državljani, među kojima i vlasnik Tomaž Ročnik, inače pravomoćno osuđeni poduzetnik.

Slovenci su morali biti spašeni s kopna jer je položaj s morske strane bio nepristupačan zbog plićaka i oštrih podmorskih stijena.

Danas je, međutim, jahta procijenjena na 700.000 eura, podignuta dizalicom i odvezena. Gdje, nije poznato, kao što je nepoznata i šteta koja se dogodila na plovilu. Ročnik je jahtu preuzeo u svibnju prošle godine kada je bio usred sudskog procesa.

Ročnik je imao i vilu na Krku samo nekoliko stotina metara od plaže, pišu 24ur.

Slovenskog poduzetnika, koji je nekada bio jedan od najbogatijih Slovenaca, sud je osudio na zatvorsku kaznu u slučaju propale celjske tvrtke Klasje i zbog zloporabe položaja u Toming Consultingu i Millcom Grupi. Ročnik je dominirao i mrežom građevinskih tvrtki, pekarnica i tvrtki za nekretnine, a nakon stečaja Probanke 2013. godine nekoliko njegovih tvrtki otišlo je u stečaj.

Unatoč osuđujućoj presudi, Ročnik tek treba izdržavati zatvorsku kaznu, budući da su on i njegov suosuđenik predložili alternativnu kaznu, o kojoj sud tek treba donijeti odluku.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Jahta se cijelom duljinom nasukala na obalu Krka
Sinoć, 1. srpnja u 22.12 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka u MRCC Rijeka zaprimljena je dojava očevica o pomorskoj nesreći motorne jahte, kod ulaza u marinu Punat, na otoku Krku, o čemu su obaviještene nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe resornog Ministarstva…