DIRLJIV OPROŠTAJ Brodovi su trubili za legendarnog kapetana

SPLIT – Proteklog tjedna posadu slavnog Jadrolinijinog trajekta Lastovo iznenada su napustila dva člana posade.  Nakon što je tragičnom smrću život izgubio član posade Milan Vidović, iznenadnom smrću u 51. godini života napustio nas je i kapetan broda Josip Radić.

U njegovu čast oglasile su se moćne brodske sirene.

– Trubili su Bartol Kašić, Ali nije bio u luci nego na liniji za Vela Luku i Ubli.

Isto tako i katamaran Jelena, otprilike na sličnoj poziciji, taman je prolazila Pokonji Dol. Trubili su Marjan i Hrvat, oba na liniji za Supetar, a ne smijemo izostaviti ni Faros.

Jasno i Lastovo na svom vezu, a dio posade je otišao na sahranu. Na brodu su ostali oni koji su morali pripremiti brod za polazak na redovnu liniju u 17.00.

Trubili si i katamarani Krilo Karbo, Naranča i Jaffa, Judita, Karolina. To su sve brodovi koje sam zatekao jutros u luci. Ostali su bili na plovidbi i nije bilo vremena čekati ih.

Jasno da je Lastovo bio najglasniji i najduže je trubio od svih njih. Kako i priliči za svog kapetana – ispričao nam je Damir Jerkov, administrator Facebook stranice M/t Lastovo koja je upravo posvećena ljubiteljima broda koji prolazi gotovo sve oluje, i kad drugi ne mogu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

TEŠKI TRENUCI ZA POSADU LASTOVA Iznenada preminuo kapetan Josip Radić
TUŽNA VIJEST “Član posade našeg Lastova je poginuo prije nekoliko dana”