Direktor sektora za naplatu cestarine: "Hrvatska je hit kao i prošle godine"

Ivan Ribičić, direktor sektora za naplatu cestarine kaže da je situacija na auto-cesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići više nego dobra, dapače, odlična.

- S nedjeljom do 18 sati 7000 vozila više je prošlo na nivou mjeseca, to je 500 tisuća vozila, a na nivou godine, do današnjeg dana više od 4 milijuna vozila. To je u godišnjem prihodu više od 20 milijuna eura prihoda više nego prošle godine u isto vrijeme - kaže Ribičić.

Dodaje da što se tiče cestarskog sektora da možemo biti više nego zadovoljni, ali i da od kolega iz turističkog sektora čuje zadovoljavajuće vijesti i da popunjenost ide.

- Hrvatska je hit kao i prošle godine što je jako lijepo - kaže Ribičić. Također rekao je da ovaj vikend nije bilo prometnih nesreća. To pridaje velikoj gustoći prometa.

- Dolazilo je do velikih suženja i moralo se stajati. Preporuka je vozačima da prate prometnu signalizaciju. Ako vidite da u tunelu piše 100 km/h, zaista vozite tom brzinom, nemojte usporavati, jer u tunelu su sigurnosni elementi i kad je manja brzina zaustavlja se cijeli promet i stvaraju se veće gužve - rekao je Ribičić.

Kad govorimo o dobu dana kada krenuti na put više nema pravila. Ribičića smo upitali za preporuku koje je vrijeme najbolje za krenuti na put.

- Najbolje je pratiti stranice HAK-a i HAC-a na kojima se informacije minutne. Ali, ponedjeljak je postao dan kad je promet veći nego je to subotom, tako da pravila nema - kaže Ribičić.

Rekao je da Hrvatske autoceste putnicima stoje na raspolaganju i da vozači ako trebaju pomoć i vide vozilo autocesta da od njih mogu zatražiti pomoć.

- Ova iduća dva tjedna su ključna i nadam se da će ovakav promet ostati i do kraja osmog mjeseca i nadam se da ćemo imati lijepo vrijeme i u postsezoni - zaključio je Ribičić za N1.

I.B.