Diplomu Junior spasilac zaslužilo 12 crikveničkih učenika

CRIKVENICA - Tečaj Junior-spasilac provodi se u okviru projekta Sigurnost na vodi Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa.

Prvi ovogodišnji tečaj Junior-spasilac za učenike sedmog i osmog razreda razreda osnovnih škola održan je u hotelu Katarina. Najbolji sudionici tečaja steći će pravo sudjelovanja na kampu Junior-spasilac, u organizaciji Društva Crvenog križa PGŽ.

Na tečaju je sudjelovalo 12 učenika osnovnih škola Vladimira Nazora i Zvonka Cara, koji su tijekom trodnevnog seminara svladali vještine u vodi, vještine izvan vode i osnove pružanja prve pomoći.

Tečaj su provodili edukatori koordinator Spasilačke službe iz županijskog Crvenog križa Ivan Uravić te volonterka i članica Interventnig tima županijskog Crvenog križa Maja Gretić, prenosi Tunera.info.

U sklopu istog projekta održavaju se i radionice o opasnostima i kodovima ponašanja na vodi za učenike četvrtog razreda osnovnih škola. Ovim radionicama učenici se upoznaju s mogućim opasnostima na moru, rijekama i jezerima, ali i načinima prevencije tih opasnosti, te pravilima ponašanja.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem riječka policija educirala buduće spasioce | | Morski HR
Policijske službenice za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske često surađuju s drugim službama, udrugama i institucijama. Preventivnim aktivnostima, odnosno, prevencijom