DINGAČ BORAK Poznata pelješka uvala postala odlagalište građevinskog otpada!

TRSTENIK – Dingač je ime koje će svi prepoznati po izuzetnom pelješkom vinu. Stoga je nezaobilazan posjet vinogradima svakom putniku namjerniku našeg drugog po veličini poluotoka. Mnogi će se odlučiti spustiti i do naoko prekrasnog mora, ali dolje, nažalost imaju što i vidjeti…

– Upućen sam na vašu adresu da pošaljem objavu vezanu za devastaciju obale i zagađenje mora građevinskim otpadom na lokaciji Dingač Borak na poluotoku Pelješcu. Nekad preljepa i netaknuta uvala mjesta Borak godinama i sada se koristi za odlaganje građevinskog materijala direkt u more – poručuje zgroženi čitatelj.

Foto: Čitatelj

– Nitko ne reagira na ovu neviđenu sramotu i štetu i nitko nije prekršajno ni kazneno odgovarao ta isto. Lokalni ” šerifi” godinama bacaju kameni i građevinski otpad svojih većinski nelegalnih građevina direkt u more – poručuje i šalje nam fotografije od subote.

Foto: Čitatelj

Što su poduzeli po ovom pitanju, pokušali smo doznati i iz Općine Orebić, koja je nadležna za ovo područje poluotoka Pelješca, no na pozive nam se nitko nije javljao. Poslali smo upit mailom, a odgovor ćemo objaviti po primitku.

Foto: Čitatelj

U međuvremenu, pogledajte svu razinu primitivnog i necivilizacijskog ponašanja kakvog sebi dozvoljavaju neodgovorni pojedinci.

Foto: Čitatelj

D.G.