Diljem Kaštela divljaci oštetili skulpture Srce - izvor života

KAŠTELA - Iako su skulpture Srce – vrtlog života postavljene prije tek nekoliko mjeseci, već se na njima mogu vidjeti tragovi oštećenja. Sedam skulptura postavljenih diljem Kaštela našle su se na meti vandala i rijetko je koje srce ostalo očuvano u izvornom obliku.

Srce u Štafiliću, koje se nalazi pored kule Nehaj, još uvijek stoji u prvotnom obliku. Na Novljanskom srcu, pored Đardina, nedostaju dva prva slova a na srcu u Starome, na plaži Pajićevo, nedostaje drugo slovo. U Lukšiću se nalaze dva srca, ono u Rušincu, koje je posvećeno Miljenku i Dobrili, i drugo u Novom parku kojem također nedostaje jedno slovo. U Gomilici pak nedostaje pretposljednje slovo, a u Sućurcu je netko skinuo sva slova sa srca i ispod napisao crnim markerom – Sućurac, vjerojatno se referirajući na dihotomiju Sućurca i ostatka Kaštela. Kako smo već pisali, u Kambelovcu srce nije ni postavljeno, piše Portal Grada Kaštela.

Foto: Portal Grada Kaštela

Srca, koja su predstavljena kao skulpture koje pozivaju na fotografiranje i ujedno šire brand grada Kaštela preko fotografija na društvenim mrežama, u nadolazeću sezonu ulaze nespremna.

D.G.