Desetak brodova oštećeno na vezu kojeg su ribari dobili od Lučke uprave Split

SPLIT – Nedjeljno nevrijeme bilo je kobno za desetak ribarskih brodova koji su bili na vezu broj 1 Sjeverne luke u Splitu. Oštećena su vidljiva na trupu i prava je sreća da nije bilo puno većih posljedica.

– Nas su prisilili da se vežemo tamo dok se ne završi ribarska luka Brižine – ispričao nam je predsjednik Ceha ribara Splita i Splitsko-dalmatinske županije, Antonio Šunjić, dodavši da je šteta na brodovima velika.

– Lučka uprava je ta koja snosi odgovornost za ovo šta se desilo jer oni naplaćuju vezarinu i oni su nas tu smjestili.

Jesu li odgovorni upozoreni na problem, odnosno je li itko išta poduzima da se luka sanira?

– Upozoravali smo ih da je to neadekvatan vez. Na 70 m rive se veže 30- 40 brodova, a to je neizvedivo.

Hoćete li tražiti odštetu?

– Lučka uprava pere ruke od svega. Jedino da mi ribari tužimo jedan drugoga, a to je protiv svih naših svjetonazora – pojašnjava nam Šunjić i zaključuje da bi luka Brižine trebala biti dovršena u listopadu iduće godine.

Kontaktirali smo i Lučku upravu tražeći odgovore , no ravnatelj je bio na sastanku. Poslali smo stoga pisani upit “Kome se ribari mogu obratiti za oštetu i je li tko do sad reagirao na njihove molbe za primjerenijim i sigurnijim rješenjem od strane Lučke uprave?”. Do zaključenja ovog teksta odgovor nismo dobili, pa ćemo ga objaviti čim ga dobijemo.

Kakva je šteta na brodovima, pogledajte u fotogaleriji:

Foto: Antonio Šunjić
Foto: Antonio Šunjić
Foto: Antonio Šunjić
Foto: Antonio Šunjić
Foto: Antonio Šunjić

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Počeli radovi na ribarskoj luci Brižine, ministrica poljoprivrede: “Mi u naše ribare i njihovu budućnost sustavno ulažemo”