Darko Kunac popravio mreže: “Dobila je ime Amerikanka”

Proslavljeni hrvatski ribar ne prestaje se sprdati s Amerikancima. Popravio je mrežu koju mu je uništio američki vojni uređaj pristigao u Hrvatsku iz NASA centra, a prijatelji su mu kupili i majicu koju sad nosi u ribolov. Na leđima je američka zastava i velikim slovima piše “NASA”.

Darko, jeste li pokrpali mriže?

– Sedam dana je bilo potribno trojici da je pokrpamo, ali uspili smo. Mriža je dobila nadimak “Amerikanka”.

I lovi li bolje “Amerikanka” ili je lovila prije nego je postala slavna?

– A lovi ona solidno. Ma isto je prije i sad – kaže kroz smijeh Kunac, a na pitanje čuje li se s američkim vojnim prijateljima, ili možda ovim našima koji rade za njih, odgovara:

– Ne, niko me ne zove. Ali su mi zato ovu majicu kupili kolege – priča nam i pozira s majicom na kojoj je američka zastava i velikim slovima piše “NASA”, za timunom svog ratničkog ribarskog broda “Marian II” u pohodu na novu ribarsku pustolovinu.

Uteg od sonde ostavio za uspomenu

Nakon događaja koji ga je proslavio, Kunac je postao heroj i u bosanskom Prijedoru, čiji je stanovnik otišao u ribare i poželio se fotografirati s njim. Pozdravili su u znak pobjede prijatelje Amerikance, a Kunac za kraj još spominje jedan detalj:

– Uteg od američke sonde san ostavija za uspomenu – napominje i šalje fotografije na kojima se vidi kako je sretan uteg privezao za svoju “Amerikanku”.

Jurica Gašpar

Uteg od američke sonde ostavio je za uspomenu. Možda mu donese sreću u novoj mreži koju je nazvao “Amerikanka”. Foto: Darko Kunac
Posada ribarskog broda Marian II . Darko Kunac: “Ovo su moji zmajevi”

PROČITAJTE JOŠ:

Amerikanci, Rusi i “crne rupe”: Priča o neobičnom nalazu u ribarskoj mreži puno je ozbiljnija