Dani žena u hvarskom kazalištu

HVAR – Povodom Dana žena u hvarskom kazalištu u organizaciji Grada Hvara u utorak i srijedu bit će održana dva događanja posvećena ženama.

Predstava „Korak po korak“, nastala po tekstu britanskog dramatičara Petera Quiltera i u režiji Marka Torjanca, gostuje u utorak, 8. ožujka. Realizirana u koprodukciji Kazališta Planet Art i Kazališta Komedija, predstava “Korak po korak“ donosi priču o tri prijateljice (Jasna Bilušić, Vanda Winter i Marija Borić Jerneić) koje se konačno sastaju u namjeri da savladaju dugo odgađani uspon na planinu gdje potpuno neočekivano nailaze na odgovore koji im, naravno, donose nova pitanja.

U srijedu, 9. ožujka, koncert će održati  Sara Renar, nagrađivana zagrebačka kantautorica i svestrana umjetnica iz skupine najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Sara Renar stiže u hvarsko kazalište u okviru kazališne turneje Sara Renar 2022 Theatre Tour, koju otvara koncertom u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku u utorak, a nakon Hvara nastupit će u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku. Turneja je ujedno i koncertna promocija albuma „Šuti i pjevaj“, ocijenjenog najboljim i najzrelijim u njenoj karijeri, kojim u prepoznatljivom spoju elektroničke glazbe i svog kantautorskog izričaja Sara iznosi teme poput položaja žena u društvu, religije, umjetnosti, ali i ljubavnih i prijateljskih odnosa.

Oba događanja počinju u 20 sati, ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti sat vremena prije početka, na blagajni kazališta. Sukladno novim epidemiološkim mjerama, broj ulaznica je ograničen, a za ulazak nisu potrebne digitalne EU COVID potvrde.

I.B.