DANI PAŠKE ČIPKE Bogatstvo čipkarske tradicije na Pagu

U organizaciji Turističke zajednice Grada Paga, Grada Paga i Društva paških čipkarica “Frane Budak” u gradu Pagu će se od 24. do 26. lipnja održati Dani paške čipke.

Organizatori su pripremili bogat, zanimljiv i edukativan program koji će se u tri dana trajanja festivala čipke odvijati na nekoliko lokacija u gradu.

U četvrtak, 25. lipnja održat će se nastup KUD-a Družine i Gradske glazbe Pag. U petak, 25. lipnja 2021. godine u Atriju Kneževog dvora u Pagu organizirati će se radionica paške čipke koju će voditi čipkarica Jasna Magaš.

Foto: TZ Pag

Također, posjetitelji će u petak 25. lipnja i subotu 26. lipnja u vremenu od 9 do 12 sati te od 18 do 20 sati moći razgledati i razne izložbe u Kneževom dvoru, Galeriji paške čipke, Etno kući KUD-a Družina, crkvi Sv. Jurja i Benediktinskom samostanu sv. Margarite.

Posebno valja istaknuti radove mladih čipkarica iz Osnovne škole Jurja Dalmatinca na Pagu i Srednje škole Bartula Kašića, čiji se radovi također mogu razgledati na izložbi postavljenoj u prizemlju Kneževog dvora.

U sklopu Programa dodijelit će se priznanja Grada Paga te podjela certifikata za orginalni suvenir Grada Paga.

Foto: TZ Pag

M.B.