Danas Korzom vladaju šarene maškarice

RIJEKA - Ovu subotu, 4. veljače u 13 sati, najmlađi Riječani prošetat će riječkim Korzom 26. put po redu i pokazati vesele maske koje su vrijedno izrađivali tijekom cijele godine.

U ovogodišnjoj Dječjoj karnevalskoj povorci sudjeluje više od 5200 sudionika u 54 karnevalske grupe vrtića i osnovnoškolske dobi.

Plesa, glazbe i zabave neće nedostajati, a pripremljen je i bogati program prije početka Dječje karnevalske povorke, kada će sve posjetitelje zabavljati zbor Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske predstavit će se Prve riječke mažoretkinje.

Dječja karnevalska povorka 2023Trasa povorke kreće od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export Delte, gdje je organizirana i prehrana za sve dječje karnevalske grupe.

Kroz cijelu trasu vesele maškarice će pratiti voditelji na pet pozornica – na Trgu Republike Hrvatske Ivana Perić, na Korzu Josip Krmpotić, u Scarpinoj ulici ispred Gradske knjižnice Nina Dukić-Srok, na Jelačićevom trgu Maja Stepančić te u zgradi Export Delte Lena Stoiljković.

I ove godine vrijedne ruke oslikavat će lica na nekoliko punktova u gradu, pa svi posjetitelji mogu iskoristiti priliku za posebno osmišljen maškarani make up.

Na dan održavanja Dječje karnevalska povorke u središtu grada vrijedit će posebna prometna regulacija.

I.G.