Danas je u Hrvatskoj 357 novih slučajeva zaraze, tri osobe preminule

Nacionalni stožer civilne zaštite na izvanrednoj konferenciji za novinare izvještava o 357 novih slučajeva zaraženih Covid-19 virusom u Hrvatskoj u posljednja 24 sata . Imamo 2560 aktivnih, a preminule su tri osobe. Preminuli su u Zadru, Vinkovcima i Splitu. U samoizolaciji je 8770 osoba.

– U posljednja 24 sata imamo čak 357 zaraženih koronavirusom, troje je preminulih.Trenutni broj aktivnih slučajeva je 2.256. Tesitrano je 160 tisuća osoba, u protekla 24 sata 2065. Na bolničkom liječenju je 212 osoba, od jučer 33. Jedanaest je osoba na respiratoru, od jučer jedan novi. Oporavljeno je 6.809 osoba, u protekla 24 osoba iz bolnica je otpušteno 13 osoba. Imamo tri preminule osobe, ukupno 180 preminulih. Preminula je ženska osoba u Zadru, ženska osoba u Vinkovcima i u Splitu muška osoba. Svo troje imali su dodatne kronične bolesti. U samoizolaciji je 8.770 osoba – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

– Najveći broj novooboljelih je u Splitsko-dalmatinskoj, slijedi Zagreb i Zadar. Zaražena su dosad 623 zdravstvana djelatnika. Sad nam je porasla prosječna dob zaraženih, sad je 41. Jedno svadbeno slavlje i jedan rođendan su nova žarišta, kao i povratnike s hodočašća u Međugorju. Jedna je nova situacija, maturalno putovanje u Dubrovačkoj županiji je oboljelo dvoje maturanata – kazao je ravnatalje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

U Stožeru su progovorili i o zatvaranju teretana u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

– Mi smo u kontaktu sa stožerom u Splitu. Radi se o četiri teretane, mi ne znamo jesu li baš u njima oboljele te osobe. Razgovaramo na tragu toga da se pokuša promijeniti modus, da se ide u češće kontrole i da se zatvaraju samo one u kojima se utvrdi zaraza zatvaraju. Rješenje još ne znam, bit će uskoro – rekao je Capak.

Podsjetimo, najgori dan do sada je 26. kolovoz kada smo imali 358 zaraženih.

D.G.