Danas istječe rok da se jave potencijalni kupci Uljanika

PULA - Danas u 12 sati istječe rok koji je postavljen potencijalnim kupcima Uljanik Brodogradnje 1856, a jedan od uvjeta je polaganje depozita od dva milijuna eura.

Danas u 12 sati istječe rok koji je postavljen potencijalnim kupcima Uljanik Brodogradnje 1856 da u sjedište društva predaju dokumentaciju koja je nužna za sudjelovanje na dražbi u ponedjeljak u podne u upravnoj zgradi Uljanika.

Tada će se nuditi 54,77 posto kapitala Brodogradnje 1856 po početnoj cijeni od 20,73 milijuna eura, što je 25 posto manje od njezine procijenjene vrijednosti jer u ranijem postupku po višoj cijeni nije stigla niti jedna ponuda.

Ako bi se uspio ostvariti taj prihod i prodaja Uljanika, stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta Loris Rak mogao bi isplatiti potraživanja radnicima propalog arsenala, a novi bi vlasnik mogao pokrenuti proizvodnju u Uljaniku.

Jedan od uvjeta je da potencijalni kupci do danas polože depozit od dva milijuna eura, čime daju jamstvo ozbiljnosti ponude, prenosi Glas Istre.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Hoće li država prihvatiti model javne dražbe i tako ubrzati prodaju Uljanika?
Sudac Trgovačkog suda u Pazinu Ivan Dujić za danas je sazvao Skupštinu vjerovnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju s ciljem opstanka pulske brodograđevne tradicije. Vjerovnici će glasati o prijedlozima stečajnog upravitelja Lorisa Raka. Sada je odluka ponovno u rukama predstavnika države k…