Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ u Splitu

SPLIT - Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" u Splitu održat će se u subotu, 11. veljače 2023., u vremenu od 10 do 14 sati u vojarni „Admiral flote Sveto Letica – Barba“ u Splitu.

Posjetitelji će imati prilike saznati informacije o integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju Vojno pomorstvo, kao i o drugim sveučilišnim studijskim programima koji se provode za potrebe Oružanih snaga RH, uvjetima i načinu upisa na studij, posebnim uvjetima MORH-a za upis na predmetne studije, kadetskim pravima i obvezama, vojnoj obuci i dr.

Foto: HVU / D. Volarić

Predviđen je obilazak objekata u vojarni, brodova Hrvatske ratne mornarice, sportskih terena, smještajnih kapaciteta kadeta, te razgledavanje vojnog naoružanja i opreme.

Posjetiteljima će biti prezentiran integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studijski program Vojno pomorstvo kao i drugi sveučilišni studijski programi za potrebe Oružanih snaga RH, uvjeti i način upisa na studij, provjere za upis, kadetska prava i obveze, a također će im biti omogućen obilazak važnijih objekata u vojarni, brodova HRM-a, sportskih terena, smještajnih kapaciteta kadeta te razgled vojnog naoružanja i opreme.

D.G.