Dan otvorenih vrata brodova HRM-a povodom 31. obljetnice osnutka

SPLIT - U sklopu obilježavanja 31. obljetnice Hrvatske ratne mornarice održat će se Dani otvorenih vrata na brodovima HRM-a u Splitu i Makarskoj

U sklopu obilježavanja 31. obljetnice Hrvatske ratne mornarice, Ministarstvo obrane RH i Hrvatska vojska 16. i 18. rujna 2022. godine u vremenu od 16.00 do 19.00 sati organiziraju Dane otvorenih vrata na brodovima HRM-a.

U petak 16. rujna 2022. u Splitu (Gat Sv. Duje) od 16 do 19 sati zainteresirani posjetitelji će moći razgledati raketne topovnjače RTOP-12 „KRALJ DMITAR ZVONIMIR“ i RTOP-42 “DUBROVNIK“ te VGB „MODRULJ“ 202, pratiti natjecanje pripadnika HRM-a i kadeta studija Vojnog pomorstva u vezivanju čvorova te naučiti tehniku vezivanja čvorova od pripadnika HRM-a, za što će najuspješnijima biti dodijeljeni prigodni darovi.

Posjetitelji zainteresirani za karijeru u Hrvatskoj vojsci moći će se iz prve ruke informirati o sveučilišnim studijskim programima Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, o studijskom programu Vojno pomorstvo, koji je pokrenut u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, kao i o zanimanju vojnog pilota te programu dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

U nedjelju 18. rujna 2022. u Makarskoj (gradska luka) od 16 do 19 sati za posjetitelje biti otvoren desantni brod minopolagač DBM.

D.G.