DAN OPĆINE VELA LUKA Načelnica poručila: “Imamo sreću da se blagdan poklapa s početkom proljeća”

VELA LUKA – Dan Općine Vela Luka se svečano obilježava 19. ožujka, na blagdan sv. Josipa – zaštitnika Općine Vela Luka. Svojim sumještanima čestitala je načelnica, Katarina Gugić.

– Ovaj naš veliki dan ni ove godine nismo mogli proslaviti zajedno, kako mi to već znamo uz pjesmu i ples, okupljanje kulturnjaka, sportaša, vjernika u većem broju, a sve u čast naše Luke. No, usprkos svim ograničenjima i opasnosti koja nas i dalje okružuje, u Luci se ipak osjeća posebna atmosfera i  ničim se to ne da izbrisati. Imamo tu sreću što se naš blagdan poklapa s početkom proljeća, a to doba godine usprkos svim ovim teškoćama i izazovima vraća optimizam i daje snagu za novi početak.

Ova prošla godina, bila je po mnogočemu neobična i drukčija. No, nije nas ostavila zatečenima i nismo zastali. Dapače, trudili smo se još i više.

Želimo svima vama zahvaliti što ste u svojim mogućnostima, entuzijazmom i dobrom voljom dali doprinos protekle godine da nam Luka bude uređenija, uspješnija i prepoznatljivija. Svjesni smo da nas na tom planu čeka još puno posla, ali znamo i da nas na tom putu ništa neće moći spriječiti.

Drage Luške i Lučani, sretan Vam blagdan sv. Josipa i Dan naše Vele Luke! – poručila je načelnica Vele Luke, Katarina Gugić.

Načelnici je čestitke uputio i Dubrovačko-neretvanski župan, Nikola Dobroslavić:

“Poštovana gđo. Gugić,

U svoje osobno ime i u ime cijele Dubrovačko-neretvanske županije čestitam Vama i svim žiteljima Dan Općine Vela Luka i blagdan svetog Josipa, vašeg nebeskog zaštitnika.

Nažalost proslave Dana općina i gradova i ove godine obilježavaju se pod epidemiološkim mjerama, no ova teška vremena nas podsjećaju da samo uz suradnju i razumijevanje moramo i možemo iz svega izaći kao pobjednici.

Uz zagovor svetog Josipa, još jednom vam čestitam Dan Općine Vela Luka”, poručio je dubrovačko-neretvanski župan.

I.B.