DAN OPĆINE LASTOVO Gradi se cesta za Skrivenu luku i nabavlja oprema za sanacije onečišćenja na moru

LASTOVO – Općina Lastovo u nedjelju je, na blagdan sv. Kuzme i Damjana, obilježila svoj dan, a na obilježavanje su stigli i župan Nikola Dobroslavić s delegacijom.

Središnji dio obilježavanja Dana Općine Lastovo bila je Svečana sjednica Općinskog vijeća održana danas u Domu kulture, a na kojoj se nazočnima obratio i župan Nikola Dobroslavić, koji je ovom prilikom bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Foto: DNŽ

Istaknuvši kako je važno da se Lastovo, kao i sva ostala područja županije, ravnomjerno razvija župan je rekao kako je prvi korak ka tome bilo uspostavljanje svakodnevne brzobrodske linijie koja Lastovo spaja sa županijskim središtem.

Dodao je i kako će Županija i dalje nastaviti podržavati projekte koje doprinose razvoju, ali i očuvanju prirodnih ljepota Lastova te kazao kako su upravo na jučerašnjem sastanku u Općini potpisana dva iznimno važna važna ugovora za Lastovo; Dubrovačko-neretvanska županija osigurava 130 tisuća kuna za nabavu opreme za sanaciju onečišćenja na moru, a s ravnateljem Županijske uprave za ceste Ivom Kaštelanom načelnica je potpisala ugovor o izgradnji lokalne ceste za Skrivenu luku duljine 2.7 kilometara vrijednosti 6 milijuna kuna.

Foto: DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo i jedan od kapitalnih projekata, rekonstrukciju Luke Ubli vrijednosti 60 milijuna kuna, koja će ubrzo započeti.

Uz čestitke za Dan Općine i blagdan sv. Kuzme i Damjana, župan Dobroslavić podsjetio je i da Park prirode Lastovsko otočje ove godine obilježava svoju 15. obljetnicu te čestitao vodstvu Parka, uz želje da i dalje mudro nastave voditi i čuvati ovu iznimnu ljepotu.

D.G.