DALMATINSKI HOP-CUP Novi album zadarskih glazbenika

“Hop cup” naziv je novog studijskog albuma zadarskog sastava Sexymotherfcukers.

Ovi prvaci originalnog dalmatinskog hop cupa prava su live atrakcija , što dokazuju brojni koncerti i ovoga ljeta po dalmatinskoj obali.

– Alan Fordovsku vokalno instrumentalni sastav Sexymotherfuckers (S.M.F.) postoji već deset godina, a nastao je kao produkt umjetničkih umova dvojice glazbenika Ive Petrića i Marina Mrve koji su već 15-tak godina bili u alternativnoj glazbi te su odlučili ukomponirati otkačeni dalmatinski štih sa raznim vrstama glazbenih usmjerenja tipa etno, hard rock, blues, otočki rock – pojašnjava nam Ivo Petrić i uvodi nas u prave razloge zbog kojih su ovi Zadrani naposljetku postali popularni.

Dobar glas daleko se čuje pa njihove pjesme često postaju i hitovi, kao što je to slučaj sa singlovima “Sredozemna medvjedica” , “Plaža” , “Tralala” , “Napolitanke” , “Bonaca” , “Škura bura” ili zadnjim hitom “Noćne” ” ” ” more” koji je suradnja sa splitskim klapometalcem Vicom Versom.

– Kako je vrijeme odmicalo snimili su prvi demo (samo dva vokala i akustična gitara) sa 15-tak pjesama kojeg je netko ukrao iz studija i tako je počelo.. Cijeli Zadar i okolica imali su taj album kroz par dana! Kako je sve to krenulo pridružila su se i još dva člana Marino Antišin na bassu i Obrad Bobo Egić na bubnju koji su dali svoj obol i punoću glazbi koju su nazvali ‘ORIGINALNI DALMATINSKI HOP CUP’ - pojašnjava Petrić.

Ako niste znali što je to dalmatinski hop cup , u pitanju je, kako sami kažu, umjetnički izdvojak različitih konstrukcija glazbenih dijelova i raznih vrsta usmjerenja vokalno-instrumentalnih izražaja u cilju što bolje zabave . Sve pjesme na njihovom novom albumu potpisuju Ivo Petrić i Marin Mrva, a osim njih sastav čine i Marino Antišin i Dejan Marcikić.

Sexymotherfuckersi su uvijek in, a njihov album “Hop cup” već se ori dalmatinskom obalom.

Kažu da planiraju i patentirati žanr "hop-cup", a na pitanje - kome preporučuju album, Petrić odgovara:

- Album se ne preporučuje nikome.

J.G.

PROČITAJTE JOŠ:

UPOZNAJTE DALMATINSKI HOP-CUP Glazbenici iz Zadra postali poznati kad su im ukrali prvi album | | Morski HR
Glazbena ekipa iz Zadra poznatija kao Sexymotherfuckers ili kraće S.M.F. priprema svoj drugi studijski album kojim nastavljaju promicati njima svojstven stil - dalmatinski hop-cup, što će biti i ime