CURE POVJERLJIVI DOKUMENTI: “Potonula platforma Ivana D prijeti erupcijom, a Vlada i INA šute”

U dokumentu poslanom iz Austrije, tjedniku Nacional su dostavljeni nacrti na kojima su precizno pobrojana dramatična oštećenja INA-ine plinske platforme Ivane D, koja je potonula 2020., i tvrdi se da joj prijeti istjecanje i erupcija plina, ali da Vlada i INA sve taje.

Nacional je neposredno uoči Božića poštom poslanom iz Austrije dobio na uvid intrigantni dokument, u čijem zaglavlju stoji da se radi o povjerljivoj snimci koju je za tvrtku Inagip izradila tvrtka Breda Energia sesto industria, koja predstavlja precizno pobrojana dramatična oštećenja INA-ine plinske platforme Ivane D.

KAKO RASTAVITI PLATFORMU? Vlada i INA nemaju rješenje za potonulu Ivanu D, pa im donosimo detaljne upute

Uz taj dokument hrvatskom je tjedniku poslan i opsežan opis stanja u kojem se, kako to navodi njegov anonimni autor komu su po svemu sudeći dostupni povjerljivi interni dokumenti INA-e, nalazi potonula INA-ina platforma.

U zaključku tog dokumenta navedene su i adrese ureda predsjednika Republike i niza saborskih zastupnika svih političkih usmjerenja, pa se može pretpostaviti da je dokument i njima poslan na uvid, najavljuje Nacional čiji tekst o ovom otkriću najavljuju u sljedećem tiskanom izdanju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Platforma Ivana D možda ostane na dnu Jadrana i postane podmorski greben – Što je s istjecanjem metana?
VIDEO – PODMORSKE SNIMKE Ovako sad izgleda Ivana D na dnu mora