CROFISH Sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture i sportskog ribolova u Poreču

POREČ - CROFISH sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture, sportskog ribolova i sportova, ove godine će se opet održati u Poreču.  

Sajam Crofish kroz tri dana trajanja, od 25.-27.11.2022. u dvorani Žatika, obogatiti će raznolik program koji se sastoji od stručnog, edukativnog,  natjecateljskog te gastro cooking show-a sa prezentacijom jadranske i slatkovodne ribe.

Foto: Manuel Paljuh

Na sajmu će biti prisutan cjelokupan ribarski sektor, sve koordinacije, grupacije i njihovi predstavnici koji će održati sastanke sa predstavnicima ministarstva poljoprivrede i uprave ribarstva, a biti će uključeni kako u stručna događanja tako i u direktnu komunikaciju sa samim izlagačima radi iskazivanja njihovih potreba.

Na sajmu će također prisustvovati različiti klasteri sektora (akvakulture i dr.), ribarske zadruge i udruge ribara, LAGUR-i, predstavnici znanstvenih i istraživačkih centara iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja koji će predstaviti razne oblike suradnje, primjere dobre prakse i strateške projekte između Republike Hrvatske i Italije te hrvatskih i talijanskih FLAG-ova.

Foto: Manuel Paljuh

Svim zainteresiranim posjetiteljima osim izlagačkog dijela na raspolaganju je ronilačko edukativni projekt „Pogled u plavo“.

Gradsku rivu krasit će brodovi hrvatskih ribara kao i brodovi Ministarstva obrane, Ministarstva mora prometa i infrastrukture, plovila MUP-a te ribarske inspekcije. Crofish vlakić prometovati će za vrijeme trajanja sajma te na taj način povezati gradsku rivu sa  dvoranom Žatika.

Poreč je domaćin u jedrenju klase optimist do 14 godina CROFISH OPTIMIST koje započinje na dan otvaranja sajma. Bogat program sportova na vodi upotpunjuje i Kup CROFISH – natjecanje u udičarenju za škole ribolova na moru i Kup CROFISH – natjecanje u ribolovu varalicom na slatkim vodama.

U sklopu sajma se održava i cooking show program u sklopu kojeg kroz sve dane trajanja sajma vrhunski kuhari pripremaju delicije za posjetitelje, čije će glavne namirnice biti razne vrste riba i školjaka. Na prezentacijama i degustacijama u unutrašnjem i vanjskom djelu sajamskog prostora posjetiteljima će svakodnevno biti podijeljeno nekoliko stotina besplatnih porcija navedenih specijaliteta.

Program stručnih predavanja se nalazi OVDJE.

Sponzorirani sadržaj