Croatia Airlines uvodi novu sezonsku liniju München – Brač

Danas je u Zračnoj luci Brač predstavljena nova sezonska linija Brač - München, koju u ljetnom redu letenja 2023. godine uvodi nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u suradnji sa Zračnom lukom Brač i drugim dionicima hrvatskoga turističkog sektora.

Osim predstavnika Croatia Airlinesa i Zračne luke Brač na predstavljanju su se okupili predstavnici Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i lokalnih turističkih zajednica Bola, Supetra, Sutivana, Postira, Pučišća i Selca, hotelijerskih grupacija Bluesun i Gruber-reisen te načelnica Općine Bol.

Sudionici su razgovarali o provođenju zajedničkih aktivnosti vezanih za uvođenje nove linije Brač - München kojima bi se, korištenjem sinergijskih efekata, kreirao kvalitetan i prepoznatljiv hrvatski turistički proizvod. Zaključeno je da linija ima značajan potencijal s obzirom da je ove godine najviše inozemnih turista na Brač stiglo iz Njemačke, čak 5 posto više nego u pretpandemijskoj 2019. godini, te da povećanje prometne povezanosti otoka Brača tijekom ljetne sezone ima punu opravdanost i zbog sve većeg broja raspoloživih smještajnih kapaciteta te cjelokupne ponude na otoku.

Letovi Brač - München planirani su u razdoblju od kraja svibnja do prve polovice listopada 2023. godine, jednom na tjedan - subotom, a na liniji će prometovati zrakoplovi Dash 8- Q400 Croatia Airlinesa, kapaciteta 76 sjedala.

I.B.