Crnogorski premijer objavio fotografije: "Pronašli smo ukradenu opremu s aerodroma tijekom napada na Dubrovnik"

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je kako je pronađena oprema s aerodroma Ćilipi kod Dubrovnika koja je ukradena tijekom napada na Dubrovnik 1991. i 1992. godine za koje je napisao kako je "najsramnija stranica crnogorske povijesti". Rekao je i da je oprema sada u Tužiteljstvu.

Abazović je objavio i fotografije, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Dobro jutro, Crna Goro

Oprema sa Ćilipa pronađena i evidentirana - završila u Tužiteljstvu! Nakon 30 godina, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine ove državne kompanije, pronađena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi, tijekom napada na Dubrovnik 1991-1992., najsramnije stranice crnogorske povijesti, koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo.

Za razliku od prethodnih Vlada, ova ne bježi od prošlosti već se s njom suočava kako buduće generacije iste greške ne bi ponavljale. Vodimo transparetnu politiku, ispravljamo brojne nepravde i učimo važne povijesne lekcije.

O svemu ovome danas je obaviješteno nadležno tužiteljstvo, a Ministarstvo vanjskih poslova će o istom službenim  putem upoznati i kolege iz Hrvatske.

Zahvaljujem se rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Odbora direktora Eldin Dobardžić, izvršnim direktorm  Vladan Drašković i njegovom zamjeniku Petar Radulović, na posvećenom i odgovornom radu. Za razliku od prethodnika, ova Vlada Crnu Goru vodi pravim putem! - napisao je crnogorski premijer.

D.G.