Crnogorci se žale da im buka, prostitucija i droga tjeraju turiste

Iako aktualni podaci pokazuju da je sezona u crnogorskom Ulcinju bolja od prethodne, na Pristanu i u Starom gradu nisu zadovoljni. žale se privatni iznajmljivači, a nezadovoljstvo ne kriju ni neki hotelijeri.

Jedan od mještana Pinješa požalio se portalu B92 da ove godine još nije izdao smještaj, a sezonom je razočaran i vlasnik elitnog hotela Palata Venecija u Starom gradu Gani Resulbegović, koji zna i razlog slabe popunjenosti njegovog hotela.

– Neki hoteli u Ulcinjskom polju i na Velikoj plaži imaju značajno jače cijene od nas, ali su puni, a mi skoro prazni. Možda se pitate zašto? Evo reći ću vam – razlog je buka s Pristana, decibeli znatno iznad dozvoljenih, neshvatljivi vatrometi, prostitucija, droga, a nema vlasti pa ni kontrole – napominje Resulbegović, koji je i jedan od koncesionara dijela Male plaže.

Tvrdi da sezona do sada nije ni na približnom nivou kao prethodne godine.

Ulcinj je najjužniji grad na crnogorskoj obali i jedno od najstarijih naselja na jadranskoj obali u kojem živi oko 10 tisuća stanovnika. Prema podacima tamošnje turističke zajednice u mjestu trenutačno boravi 24.623 gostiju, što je za skoro za 3 posto više nego lani. Većinom su u pitanju strani gosti, dok je domaćih svega 500-njak.

Bolju popunjenost nego lani bilježe o hoteli u kojima 24 posto više gostiju nego u istom periodu prošle godine, u kampovima je 18 posto više turista dok je u odmaralištima 5 post više gostiju nego lani.

Podbacio je, međutim, privatni smještaj u Ulcinju, koji bilježi 3 posto manje gostiju nego 2021. godine.

J.K.