Crnogorac i Ukrajinac ispaljivali vatromet usred posebnog rezervata šumske vegetacije!

LOKRUM – Strani državljani sinoć su se iskrcali na otoku Lokrumu pokraj Dubrovnika s kojeg su ispalili vatromet. Index doznaje o da se radi se o Ukrajincu i Crnogorcu koji su prekršajno sankcionirani.

Radi se o otoku koji je zaštićen kao Posebni rezervat šumske vegetacije. Nakon odlaska posljednjeg broda s otoka, na Lokrumu je zabranjen boravak.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske rekli su za Index kako su oko 23 sata zaprimili prijavu kako je na Lokrum pristupio tender s jahte koja je bila usidrena u blizini.

– Donijeli su kutije s vatrometom i ispalili ih na otoku. Nije došlo do zapaljenja. Vatrogasci s otoka su nam prijavili slučaj, mi smo odmah po dojavi postupali, kad smo došli, nismo ih zatekli.

Odmah smo proveli izvide, utvrdili o kojoj se jahti radi. Dovršen je prekršajni postupak. Dvojica su prekršajno sankcionirana, zapovjednik plovila koji je državljanin Ukrajine i član posade koji je državljanin Crne Gore.

Kažnjeni su novčanom kaznom od 5000 kuna i 500 kuna zbog troškova. Sve to prema zakonu o eksplozivnim tvarima, proizvodnji i prometu oružjem – rekli su nam iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

D.G.