CRNILO KUP Samo s jednom lignjom pobijedili u natjecanju u lignjolovu!

LUKORAN - Marku i Ivanu Jurinu iz Zadra bila je dovoljna samo jedna lignja da ih suci proglase šampionima 6. Crnilo kupa, koji se u subotu poslijepodne održao u Lukoranu.

Jedna, ali vrijedna – jer težila je 1105 grama!

Drugoplasirani su Zlatka i Orjan Blaslov iz Kali, s ulovljenih 13 liganja, a treće mjesto zauzeli su Marijan Todorović i Roko Kučina, koji su se na kopno vratili s pet riba, pišu Naši školji.

Crnilo kup, popularno natjecanje u lignjolovu, okupilo je ove godine na lukoranskoj rivi rekordnih 166 ekipa, 330 sudionika, od čega 37 žena i 293 muškarca.

Da je lukoranski lignjolov odavno prerastao otočne okvire, dokazale su i brodice registrirane diljem Dalmacije: Zadar – 33, Preko – 29, Biograd – 1, Dubrovnik – 1, Pag – 1, Rijeka – 1, Rogoznica – 1, Sali – 1, Silba – 1, Starigrad Paklenica – 1 i Vodice – 1.

Najstariji natjecatelj bio je 86-godišnji Zdenko Grgurev, a najmlađi petogodišnji Luka Mičić.

Titulu najbolje lignjolovke ponijela je Zlatka Blaslov, ujedno i drugoplasirana u ukupnom poretku, najveću lignju uhvatila je prvoplasirana ekipa.

Ukupno je ulovljeno 295 liganja (31,2 kg), a top-ulovom, osim prvoplasiranih, mogu se pohvaliti Sanja Šimac i Joso Ivanov (490 g) te Marin i Gabrijel Šimićev (380 g).

Crnilo kup organizirali su Udruga mladih Jarac – Lukoran, u suradnji sa SRD Harpun iz Zadra, a na sam dan natjecanja “ruku su dali” svi mještani Lukorana.

Nakon vaganja sav ulov, kao i dodatne morske delicije, pripremljeni su za sudionike i goste. Uz kolače koje su pripremile vrijedne mještanke, bili su posluženi likeri i rakije te hladna predjela.

Uz pehare i medalje, fond nagrada za najuspješnija prva tri mjesta sastojao se od DTD, Triton, Dive In, Degarra i Arbacommerce paketa za svako mjesto.

Glavna prva nagrada sastojala se od fish finder marke Garmin (Roblmarine/Navtronik) uz dodatne nagrade LED svjetiljka Maglite (Artić Nautica), dvije umjetne varalice i dvije kape (Savage Gear), dok se druga nagrada sastojala od električnog vanbrodskog motora Minn Kota (Perkinscommerce), dva ribarska štapa, dvije umjetne varalice i dvije kape (Savage gear) te akumulator (T.O. Stipe – Zadar).

Nagrada za treće mjesto sastojala se od prijenosnog hladnjaka (Roblmarine/Navtronik) i dva ribarska štapa (Luna Maris i Nevico), dvije role (Morski Jež i Nevico) te dvije umjetne varalice i dvije kape (Savage gear).

Nagrada za najveću lignju bila je ribarski štap (Fishing factory), rola (Luna Maris) i akumulator (AutoDirekt – Ivankov) i paket (Triton) dok je najbolja lignjolovka osvojila mrežicu za ribe (Savage Gear i Mikeli trade), bon u vrijednosti 500 kn u Fizikalnoj ambulanti Kali te buket iz Cvjećarnice Nina. Također, dodijeljene su prikladne nagrade za ekipe rangirane od četvrtog do desetog mjesta(Spectrum. Ižanka, Savage Gear, Mikeli trade, AutoDirekt – Ivankov, Luna Maris, Morski Jež).

Svojevrstan novitet Crnilo kupa bila je nagrada Lucky Loser, koja je dodijeljena pet nasumično izvučenim ekipama s barem jednim prijavljenim ulovom, a koje se nisu našle među već nagrađenim ekipama: Sanja Sikirić-Vučković i Mirko Sikirić, Ivan Vrkić i Jure Javoran,  Gašpar Perić i Nikola Pavin, Marko Ljubetić i Marko Višić te Ernesto Šimac i Lovre Herenda.

Za dobru zabavu nakon dodjele nagrada pobrinuli su se Sexymotherfuckersi, a u poslijepodnevnom programu trio iz Klape Lanterna.

Naši školji