“CRNILO KUP” Četvrto natjecanje u lignjolovu održano u Lukoranu

LUKORAN – Četvrto tradicionalno natjecanje u lignjolovu “Crnilo kup”, održano je u četvrtak, 01. listopada 2020. godine, u organizaciji Udruge mladih „Jarac-Lukoran“ i  S.R.D. Harpun iz Zadra u Lukoranu. Na natjecanju je sudjelovalo 59 ekipa od po dva člana najvećim brojem iz Lukorana,  ali također iz Sutomišćice, Ugljana, Poljane, Preka, Kali, Dobropoljane, Bibinja,  Sukošana, Privlake i Zadra. Natjecanje se održalo na području od punte Ćinta u  smjeru Ugljana do punte Barićeve u smjeru Sutomišćice. Natjecateljska faza  započela je u 17:30, a završila u 21:00.

Prvo mjesto osvojili su Ante Sandalić (Lukoran) i Ivan Hajdinjak (Varaždin) s ukupnim  ulovom mase 2325 grama. S ukupnim ulovom mase 905 grama, drugo mjesto  zauzeli su Franko Klarica i Karlo Šimićev iz Zadra, a treće mjesto, s ulovom mase 860 grama, Krsto Dunat iz Lukorana i Stipe Štulina iz Zadra.

Foto: Udruga mladih „Jarac-Lukoran“

Najveću lignju natjecanja, mase 825 grama, ulovili su Ivan Hajdinjak i Ante Sandalić dok je nagradu za najbolju lignjolovku osvojila Mihaela Ćosić iz Dobropoljane u timu  koji je natjecanje završio na 7. mjestu.

Najstariji natjecatelj bio je Mirko Sikirić (72), a najmlađi Šime Melada (7). Na  natjecanju je sudjelovalo 10 ženskih i 108 muških lignjolovaca.

Nakon vaganja sav ulov, kao i dodatne morske delicije osigurane od strane  organizatora, pripremljene su za sudionike i goste. Inače, ulovljeno je 176 liganja  ukupne mase 18.270 grama.

Foto: Udruga mladih „Jarac-Lukoran“

Uz pehare, fond nagrada za najuspješnija prva tri mjesta sastojao se od DTD i Ižanka  paketa za svako mjesto.

Glavna prva nagrada sastojala se od elektronskog dubinomjera marke Garmin (Navtronik) i dva ribarska štapa (Sealtech), dok je druga glavna nagrada bila  sačinjena od dva štapa (Nevico, Luna Maris) i dvije mašinice (Nevico) te podvodnog umjetnog svjetla (Sealtech).

Foto: Udruga mladih „Jarac-Lukoran“

Glavna nagrada za treće mjesto bio je akumulator (T.O. Stipe Tokić – Zadar). Nagrada za najveću lignju bila je mrežica za ribe (Sealtech) i 2 litre Castrol ulja za  četverotaktne motore dok je najbolja lignjolovka osvojila večeru u Olive Island Marini  u Sutomišćici, prikladan buket (Cvjećarnica Nina-Kali) te torbu za ribarski pribor  (Luna Maris).

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Općine Preko, Turističke zajednice  Općine Preko te tvrtki Roblmarine/Navtronik, Luna Maris, Ižanka, DTD, Sealtech,  Nevico, Davidmarine, Olive Island Marina, T.O. Stipe Tokić – Zadar, Kali-tuna, Jadran  tuna, Mišlov d.o.o., Heineken, TG art, Trata-Kali i Cvjećarnica Nina-Kali.

Foto: Udruga mladih „Jarac-Lukoran“

Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima, sponzorima i gostima. Posebne zahvale  kuharima, Silviju Sandaliću „Prvoj Ligi“ i Robertu Dunatu „Juti“, KUD-u Sv. Ante iz  Lukorana te našim dragim sumještanima koji su dali svoj doprinos.

Općina Preko

Turistička zajednica Općine Preko

Roblmarine/Navtronik

Luna Maris

Ižanka

DTD

Sealtech

Nevico

Davidmarine

Olive Island Marina

T.O. Stipe-Tokić trgovina – Zadar

Kali-tuna,

Jadran tuna

Mišlov d.o.o.

Heineken

TG art

Trata-Kali

Cvjećarnica Nina-Kali

Foto: Udruga mladih „Jarac-Lukoran“

I.B.