Bolje od očekivanja: Crikvenička rivijera pri vrhu na Kvarneru

CRIKVENICA - Nakon što su u srpnju bili među ''Top 10 destinacija Hrvatske'' po broju noćenja, na Rivijeri Crikvenica nastavljaju s dobrim rezultatima. ''Dojam je odličan, bolji od očekivanja'', ispratili su podatke s e-Visitora prema kojima su od početka godine drugi u društvu najpopularnijih kvarnerskih destinacija.

U proteklih sedam mjeseci na crikveničkoj rivijeri ostvareno je ukupno 207.748 dolazaka i 1,086.766 noćenja. U odnosu na isti lanjski period, rasli su i dolasci (za 56,74%), a i noćenja (40,97%) kojih je nešto ipak manje nego 2019.

-Ta je godina bila rekordna po turističkim postignućima, a tome težimo i ove. Imamo 2,32% više dolazaka u usporedbi s 2019. te 4,57% manje noćenja. - naveli su na stranicama grada Crikvenice.

Gledano prema tržištima, i ove godine najčešći su izbor Nijemaca i domaćih gostiju, slijede Slovenci, Mađari te Austrijanci. Svi su premašili broj noćenja u odnosu na lani, a Nijemci, Austrijanci i Mađari i ona u 2019 godini. Gotovo polovina gostiju (47,14%) turistički promet ostvarila je u privatnom smještaju, potom u hotelima (22,08%) i drugim vrstama smještaja, a preostali u kampovima (6,34%).

Za svakoga ponešto...

Od svih mjesta na rivijeri, očekivano više od pola milijuna noćenja imala je Crikvenica, zatim Selce, Dramalj i Jadranovo. Svima je zajedničko, ističu, trud i ambicije da ih gosti prepoznaju kao cjelogodišnju destinaciju.

Foto: Morski HR/V.K.

Tako i za kolovoz spremaju niz događanja. Od onih sportskih (Plivački maraton Šilo-Crikvenica, teniski turnir, jedriličarska regata…), glazbeno-scenskih (Melodije s okusom mora, Glazbene ljetne večeri, Tribute nights, Summer dance – dance show…) i drugog. Kao i svake godine, ljetnu sezonu tradicionalno će u Crikvenici zatvoriti Ribarski tjedan.

Na crikveničkoj rivijeri raduju se dosadašnjim rezultatima i približavanju rekordnoj 2019. godini, s nadom da će ''zahvaljujući novim investicijama, trudu i radu turističkih djelatnika, poboljšavanju kvalitete postojeće ponude te osmišljavanju novih proizvoda'', njihova rivijera postati još posjećenija.

Inače, Kvarner je i dalje među prve tri regije na razini Hrvatske prema dosad ostvarenom broju turističkih noćenja, moglo se čuti prošli tjedan i od čelnih ljudi TZ Kvarnera Irene Peršić Živadinov i Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine. Između ostalog, pozdravili su nastavak interesa gostiju za visoko kvalitetnim ''pet zvjezdica'' smještajem u cijeloj županiji. A u njoj od nekoliko podregija, barem prema najvećem broju noćenja, očekivano prednjače otok Krk, Cresko-lošinjski otoci i Crikveničko-vinodolska rivijera.

V.K.