Čovjek u Metkoviću ne može doći do vlastite kuće: "Više nemam pravo prolaska!"

Bizarna situacija dogodila se, tvrdi obitelj Bajo, nakon što je Grad Metković "preko noći" promijenio karakter javnog puta starog 200 godina.

Kuća u vlasništvu obitelji Bajo nalazi se na adresi Dubravica 2. Tu je i zemljište na građevinskoj parceli od 23 000 m2 s prilaznim „javnim putem“ starim 200 godina koji je “preko noći” kažu zamijenjen od strane Grada Metkovića.

KLIKPloče piše kako sadašnji put kojeg su uredili i koji koriste kao jedini put do kuće i zemljišta nema karakter javnog puta, i obitelj Bajo je posve izgubila pravo prolaska. Dakle, ne mogu do vlastite kuće.

- Ovakve pogrešne odluke su mi nanijele ogromne troškove i gubitke, a gradonačelnik Milan nema razumijevanja, te uporno odbija svaki razgovor na ovu temu, što smatram neprimjerenim. Zbog svega navedenog tražim da gradonačelnik Milan preispita svoje odluke i dozvoli nam slobodno kretanje, koje imamo još od Austro-Ugarske, što vjerujem da hoće - odlučan je Ljudevit Bajo koji je i najavio prosvjed ispred Ureda gradonačelnika Metkovića u četvrtak ujutro u 10 sati.

J.T.