ČOVIK S MORA: Ma jel’ vi virujete svojim očima il’ meni??

A draga moja Gospe, što li se još neće u mojoj lipoj (H)rvatskoj provući pod istinu ako je u interesu podobnih masa. Već san pisa kako je naš lipi prijan “L” na sriću zapanula dva Iglunčića ka ćorava kokoš zrno, montira ih u ruke i opalija sliku da se pofali ne znajući ni šta drži u rukama, kad ono šta? Napalo ga sa svih strana. Mora reći da je tu najveću ulogu odigra Morski.hr. Kako se od urednika priko svih suradnika radi o blažoj garnituri Posejdona, Morski se propea na zadnje noge urlajući drž’ te lopova i čuvajmo naše more.

Photo: Facebook

Urlanje je izazvalo toliku pompu da su deboto prijanu “L” igluni ispali iz ruke. E i sad ide epilog u maniri (H)rvatskih moćnika. Najprije je, kako san već pisa, izmislija da ih je kupija na koči, pa kad je skužija da će bidne ribare uvalit u problem, priče su se vrtile od svemiraca do toga da su ribe same uskočile u brod. Bija bi on bidan iskoristija đoker Sinkopu, ali već je prije njega to iskoristija (H)rvatski majstor lažnih iskaza, dokaza i izvlačenja T.H. (71) pa je mora izmislit nešto drugo. Odma je nazva svog navedenog prijatelja i ovaj mu je vrlo rado ponudija nekoliko rješenja iz svoje široke ponude laži i prijevara.Virujte, prijanu “L” nije bilo lako izabrat ali ipak se odlučija se na rješenje zvano lažni svjedok. Ne košta puno, a i u (H)rvatskoj je dosta cijenjeno i učinkovito. Prolazi kod gotovo svih sudaca. Jedino je problem bija koga odabrati jer neki lažni svjedoci iz palete T.H. (71) su već profesionalci i nekoliko puta su pojavljivali kao ključni svjedoci u raznim slučajevima.

I tako naš prijan “L” naoružan idejom, malo prošvrlja po HR oglasima, i naša oglas di čovik lažno svjedoči uz malu naknadu a uža specijalnost su mu pomorske nesreće i događaji vezani uz more. Nije puno razmišlja i čovik je lipo sve ispriča kako je u stvari i bilo.

Na temelju tog svjedočenja, sud je odbacija optužbe i svi sritni i zadovoljni osim ona dva bidna igluna koji su mogli od onog mižernog kila doći do 150 bez problema i uživati plivajući prostranstvima nalipšeg mora na svitu. Ali koliko god su imali sriće da na svit dođu baš u ovom našem najlipšem moru, toliko su zapravo imali i nesriće što na svit nisu došli 100 godina kasnije do kad će valjda ovakve garniture vlasti i sebičnog razmišljanja u kojem vlast ne poštiva čovika a kamo li veličinu ribe jednostavno nestati…

Aj’ živili vi meni…

Čovik s mora

* Stavovi izneseni u kolumnama, vašim vijestima i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije portala Morski.hr *
PROČITAJTE JOŠ: ČOVIK S MORA: “Ministre jeste li u krivolovu?”