ČOVIK, BROD I MORE Morska izložba Foto kluba Šibenik povodom svetog Nikole

ŠIBENIK – Već jedanaestu godinu članovi Foto kluba Šibenik priređuju povodom blagdana svetog Nikole izložbu fotografija pod nazivom Čovik, brod, more…

Izložba će biti u čast i sjećanje na sve one pomorce koji nisu više s nama, a naravno i za one koji svoj “kruh sa sedam kora” i danas uz muku ali i gušt zarađuju.

– Prvih se godina izložba postavljala u cafeu Domald u Šibeniku koji je članovima Foto kluba koji je inače “beskućnik” na korištenje dao jednu prostoriju do cafea. Posljednjih godina izložba je “narasla” pa je postavljamo u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić – kazuje nam predsjednik Foto kluba, Željko Krnčević.

Inače, cafe Domald je i središte međunarodne regate krstaša koja se odigrava upravo za svetog Nikolu. Ove se godine neće održati zbog poznatih razloga.

– I tako, u čast svih onih koje je prekrasno ali nekad neumoljivo More ostavilo u svojim njedrima, ali i onih koji su bili u njegovoj milosti uz pomoć Diomeda, ili svetog Nikole, ili svetog Ivana Trogirskoga, nastavljamo i tradiciju ove izložbe – poručuje Krnčević.

Organizaciju izložbe pomogli su Vedrana Ćetković, Zdenka Bilušić iz Gradske knjižnice koja je i likovno postavlja i Zlatko Ibrahimović Ibar.

Preostaje još samo pozvati sve ljubitelje mora i dobre, morske fotografije na izložbu koja će se uz epidemiološke mjere otvoriti u galeriji Gradske knjižnice Jurja Šižgorića u Šibenika, točno u podne.

Jurica Gašpar