Ciklus Eterična kadenca Ive Kličinovića izložen u Hotelu Lipa u Postirama na Braču

BOL - U posljednje se vrijeme niz uspješnih i etabliranih autora odlučilo na izložbe u elegentnim, novim i modernim hotelskim zdanjima na jadranskoj obali ili na otocima. Naravno, dešava se idealna kombinacija, gost koji je na odmoru i raspoložen je za svakojake mogućnosti, suočava se sa zanimljivim i izazovnim slikama. Na odmoru je i ima ih i vremena i volje pogledati , sutra to može učiniti još bolje  i doživjeti ih u potpunosti.

Nakon izložbe Zorana Šimunovića u splitskom hotelu Brig, akademski slikar, Bračanin, izložio je svoj novi, sjajni ciklus apstraktnih motiva Eterična kadenca u Hotelu Lipa u Postirama na otoku Braču. Izložbu u Hotelu Lipa biti će otvorena cijelo ljeto i mnogi će je imati prigodu razgledati više puta.

Riječ je o ciklusu kombiniranih tehnika na velikim formatima platna, iznimno koloristički jakih i privlačnih apstraktnih motiva. Boje eruptivne snage u prvom su planu i opći je dojam da se umjetnik vratio izvorima slikarstva u kreaciji novih slika, izvedenih  vješto u nadahnutoj kombinaciji pastoznih namaza, slikarskog nožića i različitih materijala.

Kličinović je realizirao maestralni ciklus, oslobodio je kolor i  kreirao čudesni svijet formi, organski uklopljen u cjelinu.

Novi svijet boja prepunih vitaliteta preplavljuje Kličinovićeve velike formate šireći svoju dobru, pozitivnu vibraciju, pozivajući nas, uronimo u njihovo prostranstvo.

Vrlo seriozan ciklus Ive Kličinovića, snažan i uvjerljiv.

Miroslav Pelikan