Češki turisti i novinari stigli u Hrvatsku vlakom iz Praga

RIJEKA – Oko 250 turista i grupa čeških novinara stiglo je prvim ovogodišnjim vlakom iz Praga u Rijeku, a oko 15 sati dio gostiju dolazi u Split. Riječ je o iznimno traženom vlaku s niskim cijenama za koji je već sada prodano više od 40 tisuća karata, a za lipanj su gotovo rasprodane.

Podsjetimo, taj je vlak u Hrvatsku počeo voziti prije dvije godine i odmah je postao svojevrstan hit. Čini se da će ove bi godine biti još traženiji.

– Jako mi je veliko zadovoljstvo da sam dovela češke i slovačke novinare, da pratim našu grupu, da sam njihova desna ruka. Neki su bili, neki su posjetili Hrvatsku, a neki nisu bili u Hrvatskoj. Inače, Česi vole vašu predivnu, prelijepi Hrvatsku – rekla je Eliška Nemejcova iz Turističke zajednice grada Praga.

Vlak RegioJeta je iz Praga krenuo u petak popodne, s oko 600 putnika. Nakon Bratislave i Zagreba, vlak je stao Ogulinu u kojemu je kompozicija razdijeljena – dio je s putnicima krenuo za Rijeku, a dio za Split, u kojemu se vlak očekuje popodne.

Osim turista, u Rijeku su stigli češki i slovački novinari, koji će u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Kvarnera i lokalnih turističkih zajednica boraviti na Kvarneru i upoznati se njegovom turističkom ponudom, piše HRT.

Foto: YouTube Screenshot

Vlakovi RegioJeta treću godinu za redom dovoze turiste u Hrvatsku. U lipnju i rujnu za Hrvatsku će prometovati tri puta tjedno, dok će u srpnju i kolovozu prometovati svakodnevno. RegioJet je prve godine uspostave turističke linije za Hrvatsku prevozio putnike do Rijeke, a od lani i do Splita. Tijekom dvije godine vlakovima te tvrtke u Hrvatsku je u oba smjera prevezeno oko 150.000 putnika.

Z.G.