Češki turist fotografirao goleme valove tijekom oluje na Kanarima pa upao u more i poginuo!

Čeh je preminuo je nakon što je pao u more dok je fotografirao goleme valove tijekom oluje na kanarskom otoku Tenerifeu, priopćile su jučer vlasti, prenosi Associated Press.

U priopćenju lokalne vlade Kanarskih otoka stoji da je 53-godišnji muškarac preminuo u srijedu poslijepodne u gradu Puerto de la Cruz. Spasilačke službe izvukle su muškarca iz mora, no ubrzo je preminuo.

Vlasti su upozorile na moguće poplave u obalnim područjima zbog olujnog mora oko otoka u Atlantiku, popularnog odredišta za odmor mnogih Europljana. Doduše, možda i prepopularnog s obzirom da ovdje protiv turista najavljuju i masovne prosvjede.

Bilo kako bilo, Vlada je pozvala ljude da poduzmu mjere opreza u područjima pristaništa ili lukobrana te da izbjegavaju nautičke sportove i kretanje obalnim cestama. 

Dužnosnici Tenerifea objavili su da su ljudi iz oko 60 kuća evakuirani u srijedu, dodajući da su valovi dosezali do pet metara u nekoliko područja.

Četiri osobe iz različitih zemalja umrle su prošli mjesec nakon pada u more tijekom lošeg vremena u Španjolskoj. Zaista nije šala.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

PROSVJED PROTIV TURIZMA ”Živimo u automobilima, progutali su naš otok!”
Aktivisti i ekolozi na Kanarskom otočju upozoravaju da je tamošnje lokalno stanovništvo prisiljeno živjeti u svojim automobilima, pa čak i u špiljama, zbog utjecaja velikih turističkih operatera koji ‘gutaju otok‘, piše britanski Daily Mail. Zbog ovoga, pazite sad, na Kanarima 20. travnja kreću masovni prosvjedi - protiv turizma! Ovo je