Butkovićeva brata optužili da se dokopao parcele uz more - Ministar se brani: "Moj brat nije kupio nikakvo pomorsko dobro"

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je da njegov brat nije kupovao pomorsko dobro, te da ga stranka Možemo! optužuje jer nemaju postignuća ni programa, a iza svega stoji predsjednik Zoran Milanović.

- Što se tiče parcela, moj brat nije kupio nikakvo pomorsko dobro, pozivam Povjerenstvo za sukob interesa i pravnu stručnjakinju koja je studirala 18 godina i ova koja je rušila Mrtvašku, i ona može doći da vidi gdje je to ministar Butković kome pogodovao - izjavio je Butković na konferenciji za medije nakon obilježavanja uvođenja Helikopterske hitne medicinske službe u Rijeci, prenosi Index.

Stranka Možemo! upozorila je jučer da je, kako je otkrio Index, brat ministra Benjamin Butković za manje od 30 tisuća eura kupio vrijednu parcelu uz more u Novom Vinodolskom, površine od oko 150 četvornih metara, zatraživši reviziju načina korištenja pomorskog dobra.

- Ja sam ministar osam godina, bio sam gradonačelnik 11 godina, rezultati se vide, nikad se nisam bavio ničijom obitelji, braćom i roditeljima. To se ne radi, ali kad već idete u to, onda morate biti sigurni i argumentirani - nastavio je Butković, koji smatra da je optužbe protiv njega pokrenuo Milanović te da je to "jadno i kukavno".

Prema tvrdnjama Možemo! kupljena parcela bila je dio stečajne mase tvrtke Hoteli Novi i prodavala se u stečajnom postupku čiju je prodaju Visoki trgovački sud poništio 2020. uz obrazloženje da se parcela kao pomorsko dobro ne može prodavati u stečajnom postupku. 

No, dvije godine poslije istu parcelu je u stečajnom postupku, na javnoj dražbi, kupio je Benjamin Butković, jer je povjerenstvo za pomorsko dobro Primorsko-goranske županije dostavilo rješenje da parcela više nije unutar pomorskog dobra.

J.T.