BUTKOVIĆ U SLOVENIJI: “Obilaskom smo se uvjerili zašto je Luka Koper trenutno vodeća u Sjevernom Jadranu”

KOPER – U Portorožu u Sloveniji u srijedu, 13. travnja, održan je poslovni forum pod nazivom “Javna ulaganja u graditeljstvu 2022.”, na kojem je sudjelovao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

U kontekstu ulaganja u  luke, ministar Butković spomenuo je važnost izgradnje ceste D403 za luku Rijeka, a za koju je rekao kako ju je potrebno vratiti na mjesto koje joj pripada te kako luka Kopar, koju je ministar Butković obišao tijekom boravka u Sloveniji, trenutno ima primat u ovom dijelu Europe kad je u pitanju prijevoz tereta.

Foto: MMPI

– Tijekom obilaska smo se uvjerili zbog čega je Luka Koper trenutno vodeća luka u ovom dijelu Sjevernog Jadrana – istaknuo je ministar Oleg Butković nakon obilaska.

– Drago mi je da Koper i u ovoj godini bilježi porast koji je evidentan i kod nas u Luci Rijeka, ali nam preostaje još posla kako bi bili još spremniji na tržišne poremećaje uzrokovane trenutnim okolnostima, kako u svijetu, tako i u ovom dijelu Europe.

Po završetku obilaska smo potpisali i ugovor o obnovi mosta na graničnom prijelazu Kaštel– Dragonja, a za što je prethodno potpisan i Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije. Time smo još jednom naglasili važnost dobre suradnje između Hrvatske i Slovenije, kao dviju prijateljskih, susjednih država – zaključio je hrvatski ministar mora.

D.G.