BUTKOVIĆ U POSJETI RABU Provozao se Jadrolinijinom prinovom “Lošinj” na liniji Valbiska – Lopar

VALBISKA – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prilikom službenog posjeta otoku Rabu, obišao je trajekt Lošinj te njime zaplovio na liniji Valbiska – Lopar.

Trajekt je prije tri tjedna i službeno zaplovio u bojama Jadrolinije, a zahvaljujući velikom kapacitetu garaže i moderno uređenom putničkom salonu, može prevesti 600 putnika i 140 vozila te je dug 97,85 metara, širok 16 metara, a može razviti brzinu od 13 čvorova.

– Program obnove flote jedan je od strateških ciljeva Jadrolinije posljednje četiri godine, u kojima su u flotu Jadrolinije, uz trajekt Lošinj, uvedeni i katamaran Jelena te trajekti Faros i Ugljan – poručuju iz nacionalnog brodara.

Po dolasku u Lopar, obišao je radove na II. fazi projekta sanacije i rekonstrukcije luke Melak. Posjet Općini Lopar ministar je zaključio obilaskom luke San Marino gdje se izvode radovi na rekonstrukciji i dogradnji luke. Posjet će zaključiti obilaskom gradilišta projekta rekonstrukcije sanacije obale u luci Rab te posjetom šetnici Kampor-Mel.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Novi trajekt “Lošinj” priključen floti Jadrolinije