Butković sutra u Zadru i Solinu zbog realizacije cestovnih projekata

ZADAR/SOLIN – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će u ponedjeljak boraviti u posjetu Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Posjet će započeti u Zadru gdje će se sastati sa županom Božidarom Longinom na temu realizacije cestovnih projekata u Zadarskoj županiji.

Za 9.00 sati planiran je sastanak sa zadarskim županom Božidarom Longinom, a potom će se uputiti prema Solinu gdje će u 13.00 sati sudjelovati na uvođenju izvođača u posao na projektu rekonstrukcije raskrižja Širina.

Lokacija Širine

Riječ je o križanju koje se nalazi na DC8 na pravcu iz Kaštela prema Splitu u gradu Solinu. Križanje DC8 s rijekom Jadro koju prelazi s dva mosta (Stari i Novi Jadro) a ovo križanje je formirano u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća. Zbog toga ovo raskrižje već dugi niz godina zahtjeva temeljitu rekonstrukciju a posebno zbog toga što ovo raskrižje pristavlja drugo najprometnije križanje u cijeloj Hrvatskoj budući da preko njega prolazi gotovo cjelokupni promet iz pravca Kaštela prema Splitu i obratno te promet iz smjera Klisa prema Splitu kao i lokalni gradski promet.

Uz ministra Butkovića u posjetu Zadru i Solinu će sudjelovati i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

D.G.