Butković na potpisivanju Ugovora za unapređenje lučke infrastrukture u Rabu i Senju

RAB/SENJ – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će tijekom sutrašnjeg dana sudjelovati na svečanosti potpisivanja dva ugovora za unapređenje lučke infrastrukture na području gradova Rab i Senj. Prvi ugovor se odnosi na dodjelu bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije i sanacije obale u luci Rab dok se drugi odnosi na projekt izgradnje nove rampe unutar lučkog područja LU Senj u uvali Stinica.

Ukupna vrijednost ova dva važna projekta za razvoj lučke infrastrukture u Rabu i Senju iznosi 55,4 milijuna kuna, a ovaj iznos se najvećim djelom financira bespovratnim sredstvima. Riječ je o projektima kojima će se dodatno unaprijediti lučka infrastruktura u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa.

Foto: PGŽ

Navedena ulaganja dio su velikog investicijskog ciklusa kojeg provodi ovo Ministarstvo, poznatog pod nazivom Renesansa na hrvatskoj obali, kroz koji je do sad uloženo gotovo 2 milijarde kuna u male primorske i otočne luke, najvećim dijelom europskih, ali i državnih sredstava.

Svi projekti se financiraju u 100-postotnom iznosu, gdje je 85 posto sredstava osigurano iz Kohezijskog fonda, a ostatak se financira iz proračuna Ministarstva. Većina ugovorenih projekata je započela s realizacijom, a radovi su u punom pogon.

Foto: ŽLU Rab

D.G.