BURAN PETAK ZA SPLITSKI HGSS Podigli čak i helikopter

SPLIT – Čak dvije opsežne akcije spašavanja obavili su jučer splitski HGSS-ovci, od čega su za jednu od njih potegnuli čak helikopterom do Mosora.

Prva potraga počela je u četvrtak u kasnim večernjim satima, nakon što je stigla dojava o nestanku ženske osobe na području Žrnovnice, koja se u noći sa srijede na četvrtak uputila u nepoznatom smjeru.

U potrazi je sudjelovalo 37 članova HGSS-a stanice Split, 2 potražna tima i 1 bespilotna letjelica s termovizijom te 10ak vatrogasaca iz lokalnog DVD-a. Tragalo se do 3 ujutro, no bez rezultata. Potraga je nastavljena jučer oko 8 sati. Žena je pronađena dva sata poslije živa, ali vidno iscrpljena zbog čega je hitnom medicinskom pomoći prevezena u bolnicu.

No tu nije kraj akcijama HGSS-ovaca, koji su jučer u poslijepodnevnim satima zaprimili dojavu da je planinaru pozlilo kod Lugarnice na Mosoru.

Foto: HGSS

Ekipa od 4 letača spašavatelja uputila se potom helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na Mosor. Planinar je uz pomoć vitla podignut u helikopter i prebačen na helidrom Firule gdje je predan ekipi Hitne medicinske pomoći.

K.B.