Bura stvara probleme na cestama, u prekidu i brodska linija Ilovik – Mali Lošinj

Zbog olujne bure, Državni hidrometeorološki zavod je proglasio crveni meteoalarm za područje Podvelebitskog kanala, dok je za Kvarner narančasti stupanj opasnosti.

Na snazi je i upozorenje za pomorce na mjestimične udare bure 35-40, na sjevernom Jadranu i na krajnjem jugu, navečer i drugdje do 50 čvorova, a u Velebitskom kanalu do 65 čvorova. Na krajnjem jugu Jadrana moguć je neverin.

U prekidu je brodska linija Ilovik-Mali Lošinj.

Olujni vjetar stvara probleme i u cestovnom prometu, izvještava Hrvatski autoklub.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje od 09:00 sati otvorena je za sav promet.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak DC3).
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, državnoj cesti DC99 Križišće-čvor Križišće i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za I. skupinu vozila na DC102- most Krk u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

D.G.