Bura ruši stabla, oštećuje krovove i automobile na širem području Rijeke

RIJEKA - Olujni i orkanski udari bure na širem riječkom području tijekom nedjeljnog jutra i ranog poslijepodneva uzrokovali su rušenje stabala i grana te oštećenja automobila, kao i manja oštećenja krovova.

Prema informacijama vatrogasaca, interveniralo se desetak puta, uglavnom zbog osiguranja krovova i limenih površina. Na Trsatu se srušilo stablo i oštetilo automobil te se prepriječilo preko ceste, pa su stablo morali ukloniti vatrogasci. I na području kompleksa Benčić je dio ograde s gradilišta bura nanijela na parkirani automobil, javljaju lokalni portali.

- Odradili smo 30 intervencija za sada tehničke prirode - uklanjanje nestabilnih dijelova, fiksiranje nestabilnih dijelova na zgradama, uklanjanje stabala koja su pala i oštetila vozila na parkirališnim mjestima - kaže za HRT Siniša Kazlarić, voditelj smjene JVP Rijeka.

Najjači udar bure u nedjelju na ovom području zabilježen ja na Krčkom mostu i to 168 kilometara na sat, doznaje se od meteorološke stanice Rijeka. Bura izaziva probleme u prometu na kvarnerskom području i zaleđu Rijeke.

Više o trenutnom stanju u prometu pročitajte u članku niže...

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ne može se do i iz Dalmacije! U Gračacu i Gospiću prihvatni centri za putnike zapele u prometu!
Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je da do daljnjega nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto. Zbog većeg broja vozila koja su već isključena iz prometa na odmorištima i parking mjestima Hrvatski autoklub savjetuje da se ne kreć…