BURA PODNO BIOKOVA Jutro hladno, poslijepodne smirivanje

Narančasti meteoalarm vrijedi za podbiokovsko područje zbog jake i vrlo jake bure, s najjačim udarima vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h). Zbog toga je u prekidu i trajektna linija Sumartin-Makarska.

Na sjevernom Jadranu danas nas očekuje pretežno vedro, u gorju s umjerenom naoblakom, ujutro ponegdje maglom te osobito u kotlinama i mrazom. Prijepodne će bura puhati ponajviše podno Velebita, drugdje slaba do umjerena, a na otocima popodne i sjeverozapadnjak. More malo i umjereno valovito, a vidljivost uglavnom vrlo dobra.

U sunčanoj Dalmaciji ujutro umjerena i jaka bura te sjeverni vjetar, lokalno može biti olujnih udara, oslabjet će popodne i okretati na sjeverozapadnajk. Najviša temperatura od 13 do 16 °C.

Podjednako toplo bit će danju i na sunčanom jugu Hrvatske. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 °C, u unutrašnjosti lokalno i malo niža. Bura i tramontana veći dio dana uglavnom umjereni, ponegdje jaki, pa more može biti i valovito, prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. uz DHMZ-a.

Do vikenda u unutrašnjosti većinom sunčano, često mirno, ujutro ponegdje s mrazom, lokalno i kratkotrajnom maglom. Povremeno će biti umjerene naoblake, u subotu i povećane s kojom će povremeno padati kiša, najprije na sjeveru, uglavnom u drugom dijelu dana.

Na sunčanom Jadranu dani uglavnom mirni, jutra ponegdje s maglom, osobito na sjevernom dijelu. U subotu sa sjevera porast naoblake, gdjegod poslijepodne i navečer moguće i malo kiše. Temperatura zraka neće se znatnije mijenati.

D.G.