BURA OTEŽAVA PROMET – U prekidu trajektna linija Sumartin-Makarska

Mjestimični udari bure 35-55 čvorova, oslabit će poslijepodne na sjevernom Jadranu, navečer i na dijelu srednjeg. Na južnom Jadranu još ponegdje neverini, stoji u upozorenju Državnog hidrometeorološkog zavoda za pomorce i nautičare.

Hrvatski autoklub javlja da je prekidu trajektna linija 638 Sumartin-Makarska.  Trajekt na liniji 532 Šibenik – Kaprije – Žirije ne pristaje u luci Žirije.

Zbog jakog vjetra na dubrovačkom mostu, dionici državne ceste DC1 Udbina-Klapavice, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Bristovac i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Zbog radova u Klis Kosi do 22. siječnja zatvorena je lokalna cesta LC67075 Solin – Klis. Obilazak je ŽC6253 “Stara Kliška cesta”.

D.G.