Bura, odroni, izvanredni događaji - Ovo je trenutno stanje na cestama

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Svete Marije Magdalene, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila), izvještava Hrvatski autoklub.

IZVANREDNI DOGAĐAJ:

  • vozilo u kvaru na autocesti A1 u tunelu MALA KAPELA u ugibalištu br.1 u smjeru Dubrovnika. Vozi se po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 60 km/h. Molimo vozače za dodatan oprez.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a na cestama u gorju te duž Jadranske magistrale (DC8)mogući su odroni zemlje i kamenja. Zbog magle, vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u Gorskom kotaru i Lici.

Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

D.G.