Budućnost je zelena, budućnost je u Splitu – Green Future Conference

SPLIT – U Narodnom kazalištu Split održana je prva konferencija Green Future Conference. Sudionici su mogli slušati niz tema vezanih uz zelenu tranziciju, proces kroz koji će sve tvrtke i sustavi morati proći u budućnosti.

Organizatori konferencije okupili su preko 40 međunarodnih i domaćih govornika. Među njima su tehnološki lideri, tvrtke, institucije, kreatori politika, znanstvenici i drugi sudionici iz sektora održivog razvoja. Konferencija ima za cilj razmjenu ideja i predstavljanje primjera dobre prakse u urbanoj mobilnosti, digitalnoj transformaciji, financijama, javnoj politici, prometu, okolišu i energetici. Također ima za cilj pozicionirati Split kao središnje mjesto znanja i snažno naglašava budućnost konferencijskog turizma.

– Ponosni smo što smo organizirali ovako važan i posjećen događaj u Splitu. Zelena tranzicija je top tema današnjice i prožima sve segmente naših života, poslovanja i javnih politika. Nije pitanje možemo li to učiniti, već možemo li bolje nego što moramo. Danas smo imali priliku čuti neke od najrazvijenijih gradova i tvrtki od kojih bi javni i privatni sektor mogli puno naučiti. Green Future Conference je platforma koja otvara prozor u svijet danas ali i prozor u budućnost. Rimčev superautomobil Nevera ispred HNK Split prava je slika te budućnosti i zato smo željeli da bude tu. Ovo je slika Splita koju želimo poslati u svijet – rekla je Antonija Eremut Erceg u ime organizatora.

Sudionici su mogli uživati ​​u nizu intrigantnih predavanja i uvodnih govornika. Bio je čak i dvodnevni start-up izazov na kojem su start-upovi sa zelenim i održivim praksama u svom poslovanju imali priliku predstaviti svoje ideje žiriju, piše Total Croatia News.

Sve u svemu, bio je to izvrstan početak konferencije Green Future s dva cjelodnevna programa koji su inspirirali i privukli sudionike da se uključe i sudjeluju u konferencijskim događajima.

Ova konferencija pokazala je da se Split ponovno pokazao spektakularnom lokacijom za konferenciju koja je donijela aktualne teme i atraktivne predavače. Kako su kazali organizatori, budućnost je zelena, budućnost je u Splitu.

Z.G.