Brojne ceste zatvorene zbog vode i odrona, provjerite stanje prije kretanja na put

Jutros su u zemlji kolnici mjestimice mokri i skliski, na cestama u gorju te duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni zemlje i kamenja, ponegdje ima i magle te Hrvatski autoklub (HAK) poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, na cestama u gorju te duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni zemlje i kamenja. Ponegdje ima i magle. Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Izvanredne situacije na cestama:

  • prometna nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na 213.+600 km između čvorova SLAVONSKI BROD ZAPAD i SLAVONSKI BROD ISTOK u smjeru Lipovca, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine;
  • vozilo u kvaru na autocesti A4 Goričan-Zagreb na 60+300 km između čvora BREZNIČKI HUM i čvora KOMIN u smjeru Zagreba promet se vodi po dva prometna traka uz ograničenje brzine;
  • vozilo u kvaru na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 255+600 km između čvorova VELIKA KOPANICA i BABINA GREDA u smjeru Lipovca vozi se po dva prometna traka uz ograničenje brzine 100 km/h.

Zbog vjetra:

  • na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina);
  • na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine (80 km/h) no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Izmjene u redu plovidbe: 20. svibnja trajekt na liniji Split-Stari Grad isplovit će iz luke u 21:30 sati (umjesto u 20:30 sati); 21. svibnja trajekt na liniji Sumartin-Makarska će iz luke Sumartin za luku Makarska isploviti u 7 sati (umjesto u 8 sati), a iz luke Makarska za luku Sumartin isploviti u 08:00 sati (umjesto u 9 sati).

A.B.