Brodosplit podsjetio na LEDU, Zeleni jedrenjak - Bit će 100% 'zelen' i praktički neće imati nikakvih troškova za gorivo i napajanje pogonskih strojeva

Iz Brodosplita su, na svojim stranicama, podsjetili da je u izgradnji LEDA, putnički jedrenjak s nultom emisijom ispušnih plinova, kojemu su elektro motori glavni pogon.

U listopadu 2022. godine u drugoj lođi predmontažne hale položena je kobilica za novogradnju 531, ovog putničkog jedrenjaka.

U Brodosplitu položena kobilica “Zero Emission” putničkog jedrenjaka s nultom emisijom ispušnih plinova
U Brodograđevnoj industriji Split, u četvrtak 27. listopada 2022. godine u drugoj lođi predmontažne hale položena je kobilica za novogradnju 531, putničkog jedrenjaka s nultom emisijom ispušnih plinova kojemu su elektro motori glavni pogon. ‘Električni jedrenjak’ tzv. trojarbolna škuna bit…

Dizajn i kompletna projektno-klasifikacijska dokumentacija djelo su projektanata iz tvrtke Marine and Energy Solutions DIV d.o.o., partnera u projektu koji i ovim poslom potvrđuju svoju ključnu ulogu u pozicioniranju DIV grupacije visoko na listi tehničkih kompetencija i graditeljske konkurentnosti, napisali su.


Imat će klasu putničkih brodova neograničene plovidbe i moći će ploviti po svim morima svijeta. Rad na projektu je započeo u veljači 2020. godine, a sufinanciran je sredstvima u sklopu poziva 'Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI) - faza II iz EU fondova.

Foto: DIV Grupa/Brodosplit

I.G.