BRODOSPLIT NIJE U STEČAJU! Splitski škver demantira lažne napise u nekim medijima

SPLIT - Nakon što je Visoki trgovački odbio "Brodosplitovu" žalbu, neki su mediji požurili napisati da je splitsko brodogradilište u stečaju i to su napisali kao činjenicu. No iz Brodosplita nam demantiraju takve tvrdnje, poručujući da su neistinite i zlobne.  

- Stečaj Brodosplita i gašenje brodogradnje u Splitu nije nam nikad bila opcija jer smo dokazali da možemo profitabilno i kvalitetno graditi najmodernije brodove visoke dodane vrijednosti, poput serije polarnih kruzera gdje smo pozicionirali u tržišnu nišu gradnje Polar Expedition Cruise Vessels čija je dužina od 100 do 250 metara - kazuje nam Josip Jurišić.

- Izgrađena su četiri broda za krstarenja polarnim područjima, pa možemo slobodno reći da je splitski škver prepoznat kao brend izgradnje srednje velikih polarnih kruzera. Sve to u pojedinačnim serijama koji se ističu svojim jedinstvenim dizajnom i namjenom, te primijenjenim rješenjima. Ukupna vrijednost tih brodova iznosi više od 300 milijuna €.

Nakon više sile zbog uvedenih sankcija i nemogućnosti daljnjeg financiranja, radimo na refinanciranju i normalizaciji te nam je plan za ovu godinu krenuti gdje smo stali kad su počele sankcije i financiranja gradnji preko noći ukinuta.

Sljedećih godina Brodosplit će se pozicionirati kao graditelj vojnih brodova, jahti i luksuznih putničkih brodova do 100000 GT, pri čemu će naglasak biti na putničkim brodovima - poručuju iz splitskog škvera.

D.G.